Region

Zima

Odkaz na mapu střediska
Mapa střediska

Talhütte nabízí ideální ubytování pro lyžaře přímo na modré sjezdovce 1a u dolní stanice vleku Tanzstattlift. Rovnou od chaty sjedete na lyžích pohodlně ke stanici moderní 6ti-sedačkové lanovky Schönberg-Schaukel.

Lachtal je středně velké lyžařské středisko (1.600 – 2.222 m) ve Štýrsku s 35 km sjezdovek, 10 km lyžařských tras ve volném terénu, 2 moderními 6ti-sedačkovými lanovkami a 8 vleky.

 

Děti do 6 let mají vleky zdarma. Pro děti Lachtal nabízí i malý dětský areál pro nejmenší lyžaře vybavený dlouhým dětským jezdícím kobercem.

U nástupu na hlavní sedačkovou lanovku najdete i půjčovnu lyžařského vybavení. Aktuální ceny skipasů najdete zde: https://lachtal.at/preise/tageskarten/

Po lyžování doporučujeme navštívit restauraci Grossa Almstadl s velkou terasou, která je přímo naproti naší chaty.

Vzhledem k nadmořské výšce patří Lachtal k jednomu z nejzasněženějších středisek ve Štýrsku. Pro bezpečný příjezd doporučujeme auto s náhonem na všechna čtyři kola nebo sněhové řetězy.

Léto

V létě je Talhütte výchozím bodem turistických výletů v nádherné a neposkvrněné přírodě. Okolní vrcholy jsou dosažitelné i s dětmi. V letní sezóně je ve středu a v sobotu v provozu hlavní 6ti-sedačková lanovka.

Tipy pro výlety najdete zde: https://www.outdooractive.com/de/wanderungen/schoenberg-lachtal/wanderungen-in-schoenberg-lachtal/10379518/

Při špatném počasí můžete navštívit termální lázně ve Fohnsdorfu. https://www.therme-aqualux.at